19. heinäkuuta 2013

Jauhopeukalo

Heinäkuun 19. päivä, ulkona on about 13 astetta lämmintä ja sataa ihan hirveesti. HIEMAN kateellisena täällä luen kaikkien aussi- ja uusi-seelantilaisvaihtareiden blogeja, kun ne vietättää päiviään joko ihan kohteessa tai matkalla Singaporessa. MÄKI HALUAN! Mutta ihan kohta Aino, enää 34 aamua mun omaan reissuun!

Mun tee-ennen-lähtöä -listalla on jo pitkään majaillu kaikenlaisten suomalaisten ruokien opettelu, ja nyt päätin vihdoin ottaa itteeni niskasta kii. Äitin kanssa alettiin sitten eilen illalla karjalanpiirakoiden askarteluun, kumpikin meistä ensikertalaisena.

IMG_9040
IMG_9045
IMG_9046

Riisipuuroon ja kuoritaikinaan asti kaikki meni ihan ohjekirjan mukaan, mutta KUKA meni keksimään, että sen ruiskuoren pitää olla pyöreä?? Siis ihan oikeesti, ei normikaulimella voi tehdä mitään pyöreetä läpyskää : D Tälläset ei-minkään-muotosethan olis paljon persoonallisimpia?

IMG_9047IMG_9052

Pikkuhiljaa alko munkin kuoret sitten pyöristymään, onneks tehtiin kolmenkymmenen kappaleen iso satsi niin oli harjoitusvaraa :D Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka ensimmäisenä arvaa kumpi ylläolevista karjalanpiirakoista oli äitin tekemä ja kumpi mun....

IMG_9054 IMG_9053

Harjoitus tekee metsurin, meikäläinenkin oppi piirakoihe ummistamise! Olin niin ylpee itestäni, kunnes...

IMG_9056

...näin tapahtu. Note to self, vähemmän riisipuuroa enskerralla. Miksei missään reseptissä lue varoitusta "hei uuno, tää mössö turpoo uunissa, älä lapikoi liikaa!"

IMG_9064 IMG_9065

Eivaan, kaikki loput (vikat 10) karjalanpiirakat onnistu yli odotusten ja oon superylpee itestäni nyt! Noitten seuraks äiti teki munavoin, ja ihan hyvin tuntu meidän laumaan nuo uppoovan. Kaks karjalanpiirakkaa jäi mulle ruokatauolle evääks :D Voin jo kuvitella itteni rypyttämässä näitä mun toisen host-isän kanssa... Ehkä vaan tilaan valmiit piirakat postilla Suomesta?

IMG_9069 IMG_9070

Ja sitten vähän asian viereen. Jatkoin ahkerana tyttönä ranskan kielitaidon parantamista... :D Isi ja äiti oli löytäny isin kotitalon uumenista pienen ranskan kielen matkailuoppaan vuodelta 1957. Tän avulla selviän tilanteesta kuin tilanteesta, eikä tartte enää stressata kampaajallakäyntiäkään siellä päin maailmaa: "Raccourcissez les le plus possible sur les tempes, s'il vous plaît!" , eli leikatkaa mahdollisimman paljon ohimoilta kiitos! ;)


**

I am so jealous right now for every exchange student who is going to Australia or New-Zealand. Here it's cold and raining, I want to go too! 34 mornings left.
Yesterday I FINALLY decided to make something very traditional and Finnish: a small salty thing called karjalanpiirakka. As you can see from the pictures, it was not the easiest thing, but I survived, and they became very delicious! <3

My mom and dad also found me a small book called "French for effortless travel". The book is written in 1957 so... :D It's pretty fun to read!




6 kommenttia:

  1. heh toi karjalanpiirakoitten teon opettelu on kyllä vaihtareille must do :D ihan hienoja noista loppujenlopuks tuli!! voitte sit leipoo sun host dadin kanssa noita jouluks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on, kattoo mitä niistä sit tulee ku joudun yksin ne askartelemaan :D

      Poista
  2. Haha kokeneena karjalanpiirakoiden tekijänä voin sanoo et hmmm oisko tuo malli enemmän savolaista kuin karjalaista XD.. Nooh harjoitus tekee mestarin!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D piirakka ku piirakka, kuha on ees lähelle saman näköne! Nimenomaa (:

      Poista
  3. Hienoja piirakoista tuli!

    t. Leenalta Alavudelta (Heikkilän Eijan sisko-kulta)

    VastaaPoista